img 013 455 33 79
img Adres: Dr. Jan van de Mortellaan 3 | 5091 JJ, Oostelbeers (Gem. Oirschot)
Historie Bos van de Heilige Geest

Historie Bos van de Heilige Geest

Het Bos van de Heilige geest is een prachtig natuurgebied gelegen te landgoed Baest. De meest recente ontwikkeling omtrent dit natuurgebied is dat er een stuk wordt gebruikt als natuurbegraafplaats. Wat eigenlijk wel apart is, aangezien natuurbegraven eigenlijk de oudste manier van begraven is. Wat deze manier van begraven zo bijzonder maakt, is dat het respect voor de overledene hand in hand samen gaat met het respect voor natuur en milieu.

De historie van Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest is sterk verweven met eeuwenoude tradities en rituelen rondom begraven op Landgoed Baest. Zo hebben dicht bij de plek van de natuurbegraafplaats, in het zuidwesten van het landgoed, grafheuvels uit de Bronstijd gelegen.
Om meer inzicht te krijgen in de geschiedenis van Landgoed Baest heeft de familie van de Mortel navraag gedaan bij de boeren en omwonenden van het landgoed wie de namen kenden van de percelen, bossen, weilanden en akkers op Baest. Hieruit bleek dat het bos in het zuidwesten van het landgoed de naam ‘Bos van de Heilige Geest’ draagt. Het lag dan ook voor de hand dat dit stuk bos de bestemming van natuurbegraafplaats kreeg.

Het Bos van de Heilige Geest is gelegen op landgoed Baest, tevens een gebied met een rijke historie.

Wanneer u informatie wilt over Landgoed Baest klikt u hier.