img 013 455 33 79
img Adres: Dr. Jan van de Mortellaan 3 | 5091 JJ, Oostelbeers (Gem. Oirschot)
Voordelen

Welke voordelen biedt een natuurbegraafplaats ten opzichte van een traditionele begraafplaats?

Een begrafenis in het Bos van de Heilige Geest verschilt in vele opzichten van een begrafenis op een algemene begraafplaats. We vertellen u hier graag wat de voordelen van een natuurbegrafenis zijn.


Minimale belasting voor de natuur

Op Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest staat het behoud van de natuur voor toekomstige generaties centraal. Door uitsluitend gebruik te maken van biologisch afbreekbare materialen, wordt het lichaam op een zo puur mogelijke manier teruggegeven aan de aarde. Natuurbegraven is dus een bijzondere en duurzame manier van begraven; de natuur ontfermt zich over het graf.

Eeuwige rust

Door te kiezen voor een graf op Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest heeft u de zekerheid van eeuwigdurende grafrust(tenzij u kiest voor 50 jaar grafrecht). Dit houdt in dat de graven intact blijven en nooit worden geruimd. Bovendien krijgen uw nabestaanden niet te maken met aflopende grafrechten die al dan niet verlengd moeten worden.

Zelf uw laatste rustplaats uitzoeken

Voor veel mensen is een laatste rustplaats op een natuurbegraafplaats een bewuste keuze. Daarom kunt u op Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest zelf de plek uitkiezen waar u begraven wilt worden. Een rustplaats waar u zich prettig bij voelt: van een zonnig open veld met veel lichtinval, tot een schaduwrijke plek onder een mooie oude boom.

Grafmarkering

Bij een natuurbegraafplaats staat het behoud van het landschap voorop. Daar passen geen rijen grafmonumenten bij. Daarom krijgen de natuurgraven op Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest geen markering in de vorm van een grafmonument.

Nabestaanden ontzorgen

Door voor een laatste rustplaats op Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige geest te kiezen, hebben nabestaanden geen omkijken naar het graf van hun dierbare. De natuur wordt zoveel mogelijk vrij spel gegeven, dus de natuurbegraafplaats onderhoudt zichzelf voor een groot deel. Het overige noodzakelijke onderhoud neemt Landgoed Baest voor zijn rekening. Ook hoeven nabestaanden na de uitvaart nooit meer iets te betalen voor het graf.

Een plek om naar terug te keren

Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest maakt deel uit van het prachtige wandelgebied op Landgoed Baest. Nabestaanden kunnen bijvoorbeeld een mooie boswandeling maken voorafgaand of na afloop van de afscheidsceremonie. Bovendien wordt een bezoek aan het graf van een overledene door bezoekers minder beladen ervaren dan een bezoek aan een algemene begraafplaats.