Wat is natuurbegraven?

Bij natuurbegraven wordt het lichaam van de overledene teruggegeven aan de natuur. Natuurbegraven is de oudste en meest natuurlijke manier van begraven. Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest is de eerste in Noord-Brabant.

Wat erg bijzonder is aan Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest, is dat hij gelegen is op een Rijksmonument.
Landgoed Baest heeft een geschiedenis die wel tot acht eeuwen teruggaat. Landgoed Baest is ca. 500 hectare groot en slechts een klein deel daarvan is in gebruik bij Stichting Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest.

Wanneer u ervoor kiest een graf te reserveren op Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest helpt u direct mee aan het behoud van het mooie natuurgebied. Het behoud van de natuur staat namelijk voorop. Daarom wordt er bij natuurbegravingen gebruik gemaakt van natuurlijke materialen die zonder problemen opgenomen kunnen worden door de natuur. Hierbij kunt u denken aan een biologisch afbreekbare kist of urn en de gekozen kleding van de overledene. Het lichaam wordt zo op de meest pure wijze teruggegeven aan de natuur.

De Natuurbegraafplaats is ook een mooie plaats om naar terug te keren, en waar het respect voor de overledenen hand in hand gaat met het respect voor de natuur.

Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met Landgoed Baest op telefoonnummer 06 59 88 56 26.
Of stuur een bericht naar: info@natuurbegraafplaatsbosvandeheiligegeest.nl. Er zal dan zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen. Voor een indruk van Landgoed Baest kijk op www.landgoedbaest.nl.

Kijk hier onze diverse filmpjes

Natuurbegraafplaats

Economische activiteiten en begraafplaats

Natuurrijk - Landgoed Baest