De voordelen van een natuurbegraafplaats

Een begrafenis in het Bos van de Heilige Geest verschilt in vele opzichten van een begrafenis op een algemene begraafplaats. We vertellen u hier graag wat de voordelen van een natuurbegrafenis zijn.

Minimale belasting van de natuur

Op Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest staat het behoud van de natuur voor toekomstige generaties centraal. Door uitsluitend gebruik te maken van biologisch afbreekbare materialen, wordt het lichaam op een zo puur mogelijke manier teruggegeven aan de aarde. Natuurbegraven is dus een bijzondere en duurzame manier van begraven; de natuur ontfermt zich over het graf.

Eeuwige rust

Door te kiezen voor een graf op Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest heeft u de zekerheid van eeuwigdurende grafrust. Dit houdt in dat de graven intact blijven en niet worden geruimd.

Zelf uw laatste rustplaats uitzoeken

Voor veel mensen is een laatste rustplaats op een natuurbegraafplaats een bewuste keuze. Daarom kunt u op Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest zelf de plaats uitkiezen waar u begraven wilt worden. Een rustplaats waar u zich prettig bij voelt. Een zonnige rustplaats met veel lichtinval of in de schaduw van een mooie oude boom.

Grafmarkering

Bij een natuurbegraafplaats staat het behoud van het landschap voorop. Daarom krijgen de natuurgraven op Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest geen markering, niet in de vorm van een grafmonument of in welke vorm dan ook.

Geen toekomstige kosten

Door voor een laatste rustplaats op Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest te kiezen, hebben nabestaanden geen zorgplicht voor het graf van hun dierbare. De natuur wordt zoveel mogelijk in stand gehouden, dus de natuurbegraafplaats onderhoudt voor een groot deel zichzelf. Het overige noodzakelijke onderhoud komt voor rekening van de Natuurbegraafplaats. Nabestaanden worden later dus niet geconfronteerd met kosten voor onderhoud van het graf.

De Natuurbegraafplaats is voor nabestaanden een mooie locatie om naar terug te keren

Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest maakt deel uit van het prachtige wandelgebied op Landgoed Baest.
De sfeer op de natuurbegraafplaats wordt als minder beladen ervaren dan die van een algemene begraafplaats of kerkhof. Bovendien kunnen nabestaanden bij terugkeer naar het graf van hun geliefde te allen tijde een mooie wandeling maken over het 800 jaar oude landgoed.

Kijk hier onze diverse filmpjes

Natuurbegraafplaats

Economische activiteiten en begraafplaats

Natuurrijk - Landgoed Baest